Selasa, 30 Julai 2013

Biskut Dahlia

Bahan-bahan:

1 1/2 cawan tepung kastard - diayak
1 1/2 cawan tepung jagung - diayak
1/2 cawan tepung gandum - diayak
3/4 cawan gula halus - tak manis sangat
1/2 cawan mentega
3 biji kuning telur

Cara Penyediaan:

1. pukul mentega dan gula halus.

2. masukkan kuning telur. kacau sehingga sebati.

3. masukkan semua tepung yang telah diayak sedikit-sedikit dan ulikan.

4. masukkan dalam acuan dan picit ke dalam dulang.

5. bakar dalam oven dengan suhu 150 darjah celsius selama 10 minit

*saya bahagi kepada 2 bahagian. satu bahagian saya letak pewarna pink. dalam acuan masukkan sedikit bahagian pink dan sedikit yang asli.

Oleh:Norini Latif

Tiada ulasan:

Catat Ulasan