Bahan-bahan:
1 kg daging
6 ulas bawang putih*6 ulasbawang merah*
3 cm halia*
satu cawan air asam jawa
2 sudu besar kicap
sedikit sos tiram
2 sudu kecil lada hitam
daun bawang
Cara Penyediaan:
1. Potong halus bahan *.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan *.
3. Masukkan daging, kacau seketika hingga separuh masak.
4. Masukkan air asam jawa, kicap, sos tiram, serta garam dan gula secukup rasa.
5. Kacau sehingga daging masak dan lembut.
6. Hiaskan dengan daun bawang.
3. Masukkan daging, kacau seketika hingga separuh masak.
4. Masukkan air asam jawa, kicap, sos tiram, serta garam dan gula secukup rasa.
5. Kacau sehingga daging masak dan lembut.
6. Hiaskan dengan daun bawang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan